Gradina din curtea Scolii este un proiect de integrare si dezvoltare sociala focalizat pe gradinarit si educatie ecologica. Proiectul se doreste a fi interdisciplinar si complementar scolii, urmarind sa arate copiilor cum sa aplice  eficient cunostintele insusite in cadrul scolar.

Gradina din curtea Scolii raspunde la vesnica intrebare a elevilor „De ce sa invat?” mutand centrul de greutate de pe teorie pe practica. Noi credem ca invatarea inseamna efectuarea unor activitati educative  interesante, in colaborare cu elevii. Noi producem deprinderi si abilitati imediat aplicabile, care provoaca tinerii sa observe, sa descopere, sa experimenteze.

Gradina din curtea Scolii este un laborator viu in care lectiile interdisciplinare sunt extrase din experiente de viata reale.  Interactivitatea are avantajul de a transforma elevul intr-un participant activ, care construieste lectia impreuna cu profesorul.

Gradina din curtea Scolii este un puternic instrument de educatie ecologica. Prin gradinarit, elevii devin responsabili fata de mediu pentru ca dezvolta o relatie personala cu natura. Experimentand agricultura la scara mica in interiorul orasului, ei invata importanta cultivarii propriei hrane.  Devin responsabili in ceea ce priveste economisirea resurselor naturale pentru ca inteleg practic ca risipa unor resurse finite afecteaza viata lor viitoare.

Deoarece locuiesc la oras, pentru multi dintre elevi, Gradina din curtea Scolii este singura oportunitate de a invata practic ce inseamna gradinaritul. In plan practic, copiii vor dedica mai putin timp vietii lor virtuale si vor fi absorbiti de frumusetea vietii reale, care genereaza la randul ei viata.

Gradina din curtea Scolii este transcedentala. Varsta si egoul fiecarui individ se topesc in fata miracolului aparitiei vietii din samanta. Acest program cultiva respectul si recunostinta pentru natura care ne hraneste si pentru semenii nostri cu care impartim acelasi oras.

Mai presus de asimilarea cunostintelor pe termen scurt, Gradina din curtea  Scolii, urmareste modelarea viitorilor adulti. Semintele corecte plantate in inima si mintea copiilor vor inflori la maturitate in armonie cu natura si vor rodi prin faptele lor.

 

Shares 0